Monday, May 23, 2011

LeBiH KuRaNG TiDaK SaLaH..

Untuk faham agama, maka perlukan pengorbanan:

LEBIH KORBAN, LEBIH FAHAM..

KURANG KORBAN, KURANG FAHAM..

TIDAK KORBAN, TIDAK FAHAM..

SALAH KORBAN, SALAH FAHAM..

Sekian.. (",)

p/s: Apakah maksud KORBAN??

17 comments:

~PENCHENTA~ said...

Bila korbannya pak cik?

fuad ansari said...

Tyah:
SEDANG berkorban.. (Teknologi di hujung jari..sedang korban pun leh balas komen.. aduyai..)

Afida Anuar said...

korban apa pakcik? he he

liyana said...

hmm..korban..mengorbankan kpentingn dri..mengorbankan sesuatu yg suke..

let say..
ali ada 2 org kawaan..
sorang ajak gi masjid..
sorag ajak maen futsal..

wlopun dia mnt maen futsal tp dia ttp ke msjid..

kurang korban..kurang faham..
lebih korban lebih faham..

kalu dia x korban..
ilmu agamanya x brtmbh...

pnjg plak komen yg ni..hehe

Malaysian Epic said...

terkorban, itu mungkin cara terbaik.

Mutiara Bernilai said...

bekorbanlah..

itu cara Rasulullah dan sahabt2 gunakan untuk mendidik hati dan menundukkan diri..

^__^

mutiara juga sedang dlm proses itu, sama2 doakan!

fuad ansari said...

Kak Afida:
Korban lembu..mudah sikit 'orang tu' nak buat kenduri.. (",)

p/s:saya yang lebih patut panggil akak, makcik..(",)

Liyana:
Benar..... (",)

Bila diuji dengan situasi begitu, berat sungguh rasanya..

Malaysian Epic:
Moga2 terkorban di jalan Allah.. (",)

Mutiara Bernilai:
Selamat berkorban.. Moga mutiara akan bertambah nilainya.. (",)

Marina Ali said...

Assalamualaikum Tuan Fuad,betul tu...cakap banyak2 tak berkesan,bila cakap n buat...baru ade kesan pada hati dan amalan,doakan untuk akak dan suami ye,cuti sekolah nie kami keluar masturat (first time),,,balik semenanjung,moga Allah mudahkan pengorbanan kami.

Adinda Amy Sensei said...

assalamualaikum...apa khabar??

Norsha said...

fuad,
tgh belajar korbanlah ni....

Titisan Hujan said...

tsgt takut bila salah korban =.=''

Afida Anuar said...

kehkehkeh...ye la ye la..akak memang pangkat makcik dah pun:P...

ni tahieyah punya pasal ni, ajar akak panggil pakcik..kehekhekeh.. (tiba2 salah kat tahieyah pulak..ampunn dikk)

~PENCHENTA~ said...

Haha. Betul dah tu kak Afida. 'Pak Cik' untuk orang yang dah ada anak. Untuk orang single mingle macam kita ni 'akak' je. Haha.

P/S: Macam mana boleh terbaca comment kak afida kat sini nii? Haha. Memang Allah nak tunjuk. :)

musa said...

BUKAN TIDAK KORBAN TIDAK FAHAM
TAPI TIDAK KORBAN SALAH FAHAM

fuad ansari said...

Kak Marina:
Wa'alaikumussalam wbt.. Iyelah kan.. Ilmu bukan sekadar di mulut.. Tetapi ia harus diamalkan..

Semoga Allah swt dengan limpah kurnia dan kasih sayangNya pilih dan mudahkan akak dan suami untuk keluar masthurat.. Amiin..

Adinda Amy Sensei:
Wa'alaikumussalam...Alhamdulillah, bi khoir.. Adinda Amy Sensei sihat?? (",)

Cikgu Norsha:
Tu lah tu.. Tgh blaja.. Ingat nak blaja dgn cikgu..leh?? (",)

Kak Afida:
Saya nak panggil makcik..Tapi anak saya nak panggil akak.. haishh.. Husna Husna.. Itu nenek la.. Bukan akak.. (",)

Tyah:
Nanti Tyah dah kahwin, leh la saya panggil makcik.. hehe.. (",)

Haji Musa:
Betul gak tu..
Kalau tidak korban, maka tidak faham.. Bila tidak faham, maka akan timbullah salah faham kan... (",)

musa said...

tidak faham tak sama dengan salah faham, kalau tak faham kita boleh ajar dia jadi faham. Jika SALAH FAHAM dia akan buat apa yang dia faham (salah faham)dan akan mempertahankan kefahamannya yang salah itu.

fuad ansari said...

Titisan Hujan:
Betul3.. Harap2 tidak salah korban...

Ya Allah, letakkan kami pada jalan yang betul..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...