Thursday, August 28, 2014

Penyakit yang Paling Berbahaya di Dunia..



Di suatu petang yang mendamaikan, kelihatan Ali duduk termenung keseorangan..

Ramli: Ali, ko kenapa.. Ko sakit ke?
Ali: A'ah sakit... Sakit kronik..
Ramli: Sakit ape?
Ali: Aku menghidap penyakit yang merbahaya.. Penyakit yang biasa di alami oleh kebanyakan manusia..
Ramli: Ye lah, penyakit tu apa namanya?
Ali: Penyakit................ Cinta dunia dan takut mati...
Ramli: Allah.... Allah..... Erm.... Memang kronik penyakit ko ni.. Kalau pergi hospital pun, doktor tak tau nak bagi ubat apa ni..
Ali: Itu lah tu...




6 comments:

faraherda.razalan said...

Salam Fuad. Lama menghilang? Sibuk ke? Hehehe! Moga sihat sejahtera!

Kakzakie said...

Sepi tanpa berita tetiba muncul Ali sakit kronik pulak:)

'Ramli' masih ada lagi ye hihi...

Titisan Hujan said...

lama hilanggg...

kronik betul penyakit tu

Norsha said...

Assalamualaikum fuad,

lama tak dgr khbar berita ... moga sihat hendaknya

Jane said...

ingat cinta monyet tadi heh

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...