Wednesday, December 7, 2011

oRaNG LaiN BuaT WW, aKu PuN NaK JuGaK!!

gatal tangan dengan membuat carian Masjidil Haram Makkah di google maps..

Indahnya Masjidil Haram.. Tampak bercahaya berbanding kawasan sekelilingnya.. 

p/s: 
-Niat asal Ramli nak carik rumah calon isteri, tercarik pulak carian Masjidil Haram...
-Mungkin Ramli boleh pasang niat untuk berbulan madu kat sana.. Mesti seronok kan.. Berbulan madu ketika mengerjakan umrah... (hati-hati Ramli.. jangan sampai kena bayar dam..) (",)

22 comments:

Fara said...

Marmar putihnya yang menyerlah?

Subhanallah!

Pencari ALLAH said...

Pantulan cahaya dari langit. Besarnya kuasa ALLAH.

mhafiz_ydin said...

Mudah-mudahan Ramli berubah fikiran daripada bermain di Manchester Utd kepada tawaf dan sai'e di Masjidil Haram..

menusuk hati said...

Maha Suci Allah..Doakan aku moga dapat sampai ke sana suatu masa nanti..

As said...

Dulu As pergi tak bawak mahram. Dalam kalut bulan Ramadhan dan berseorangan. Ada time nangis dan down, tapi banyak masa Allah makin bagi kuat.

Dia sebaik-baik penjaga. :)

sea_lavender said...

ingtkan google map pe dah tu ~~
hehe =D umh calon isteri ek... smoga jmpe la.erm dpt bulan madu d mekah..bestnya =)

s a r said...

assalamualaikum encik.

~alamdulillah.

mesti calon isteri ramli sangat suka kalau tengok enrty ni. senyum seumur hidupnya bersama encik ramli. :D

Afida Anuar said...

Calon isteri yang ke? jeng jeng jeng....

CikGu Ma said...

ramli dah pasang niat beristeri lebih dari satu...

~PENCHENTA~ said...

Ramli nak pasang masjid baru, terjumpa Masjidil Haram?

Wah. Mungkin Allah nak kata ada masjid lain yang lebih penting untuk Rameli jaga. :D

Kirim salam ke bini! Haha.

Noorieda said...

ASSALAMUALAIKUM W.B.T..

Sanagt Cantik dan bercahaya...
gambar masjidil haram pada waktu siang ke tu?

tehr said...

masya-allah
tengok dari atas pun dah cantik sangat2

Nur Aizureen Md Zahir said...

Subhanallah :) indah ~!

ramli, bila nk kenduri ?? jgn lupa jemput yeh ^^

nurkaloi said...

bulan madu ! dam hahaha

^__^

Kamarol Azli Bahari said...

InsyaAllah ke sana nanti...

L said...

hehe. kene dam karang... hohoho.. bahaya2..

jom baca kejap..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2011/12/aku-sayang-parent-aku-korang.html

fuad ansari said...

Fara:
Mungkin cahaya kebaikan yang menyerlah.. (",)

kak syikin:
umanya, masih ramai yang buat-buat tak nampak akan kekuasaan Allah..

hafiz:
pasti lebih banyak ganjaran ketika tawaf dan sai'e berbanding bermain di MU.. (",)

tuan saiful:
insyaAllah tuan.. kalau niat betul2, insyaAllah sampai la nanti tu..

as:
lain kali leh pergi bawak suami sebagai mahram ye.. (",)

syazwani:
tak jumpa lagi la rumah tu..(",)

s a r:
wsalam wbt.. mudah2an bila calon isteri ramli baca entri ni, terus dia ajak ramli kawin.. (",)

kak afida:
yang pertama di tahun 2011.. (",)

cikgu ma:
mudah2an niat yg baik tersebut akan tetap diberi ganjaran pahala walaupun tidak dapat melaksanakannya.. (",)

tyah:
masjidil haram, tyah boleh tolong sama2 jagakan.. masjid baru, ramli kena jaga sorang2.. (",)

ramli single lagi, ade pulak disuruh kirim salam kat bini.. (",)

noorieda:
wsalam wbt.. mungkin waktu siang kot.. cantik kan.. (",)

tehr:
belum tgk dekat2.. mau jugak rasanya nak nangis.. (",)

aween:
kalau boleh, esok jugak ramli nak kenduri.. (",)

kaloi:
ada pulak gelak2.. ramli serius ooo.. (",)

kamarol:
insyaAllah, moga dipermudahkan..

L:
kalau berani, cuba la..(",)

principessa said...
This comment has been removed by the author.
amirah said...

amboi ramli...dalam mencari cahaya ilahi, ada juga nakal-nakalnya ye

APAN said...

ramli oh ramli....apa cerita disebalik nama tu bro?ada kisah ke?haha...

fuad ansari said...

amirah:
ehm.. macam kenal je.. (",)

ramli mmg camtu, jgn amik hati ye.. ramli gurau2 je.. (",)

apan:
sejak ramli mewakili MU., tiba2 ramli jadi famous.. (",)

Syera said...

"hati2 ramli jangan sampai kena byr dam" muahaha...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...